Fiberhistorik

Information om fiberutbyggnad

Nu är det dags för lite uppdatering och glädjande nog kan jag komma med positiva nyheter.

Jag fick nyligen besked från Länsstyrelsen att vi har beviljats stöd för fiberutbyggnad (mer känt som bredband via fiber). Det som har hänt sedan informationsmötet i höstas är att Stadsnät i Lindesberg har gått ut med ett erbjudande om anslutning till de som bor i Ullersäter (samhället). De som omfattas av erbjudandet bor inom området från Rockpart i väster till Gillsta i Öster. Samt söder ut längs bygatan.

Eftersom Stadsnät har tagit hand om samhället har jag fått justera den ansökan som jag skickade in. Jag har delat in resterande hushåll i två etapper som jag kallar Ullersäter västra samt Hosta/Vrälinge. Länsstyrelsen har beviljat bidrag för båda etapperna samtidigt vilket är glädjande. Det innebär att vi kan samordna utbyggnaden med det som stadsnät gör.

Jag har ännu inte fått några papper på det beviljade stödet utan bara meddelande per mail. Jag hoppas att få papper och mer information snart. När jag vet mer blir det aktuellt att kalla till ett nytt informationsmöte.

Jag har en lista över vilka som gjorde sin preliminära intresseanmälan. Jag hoppas att alla fortfarande är intresserade. De som ännu inte har anmält intresse att ansluta sig kan fortfarande göra det.

När vi så småningom går vidare kommer jag att behöva lite hjälp med diverse saker. Jag hoppas att några kan tänka sig att hjälpa till. Jag önskar särskilt hjälp från någon längs Hosta/Vrälinge-vägen.

Har ni frågor och funderingar får ni gärna höra av er.

Jag nås på 0581-32145 eller vannerslund@telia.com

Med vänlig hälsning

/Christofer Kärrdahl


 

Dags för lite uppdatering om fiberprojektet i Ullersäter.

I går var jag i Lindesberg och gjorde en sista kvalitetskontroll på ansökninghandlingarna för fiberutbyggnad i Ullersäter. Idag skickades de in till Länsstyrelsen.

Det här betyder alltså att vi har lyckats få ihop tillräckligt många för att det ska vara lönt att skicka ansökan.

Nästa steg som sker är att Länsstyrelsen tittar på samtliga ansökningar och gör någon form av prioritering. Troligast är att de återkommer och begär kompletterande information eller tar någon form av dialog innan de går till beslutsmöte. Jag vet inte vilket datum de kommer att ta beslut om vilka projekt som beviljas bidrag.

Ursprungligen hade vi bara kartlagt Ullersäter med närmaste omnejd. Under kartläggningen fick jag in ett antal spontananmälningar från Hosta/Vrälinge. Det innebär att i vår ansökan ingår nu även de fastigheter som ligger längs denna väg. Totalt är det exakt 100 hushåll, företag eller samlingslokaler som omfattas av kartläggningen. Av dessa är det nästan 60% som har lämnat intresseanmälningar. Men då återstår ca 20% som jag ännu inte fått tag på.

Är det någon som inte har kontaktats och är intresserad är det fortfarande inte för sent att höra av sig till mig. Vill ni titta på läget över fiberutbyggnad i kommunen kan ni gå in och titta på denna karta

http://maps.google.se/maps/ms?msa=0&msid=216632999313492241663.0004caaf15b8501ac034f

Om vårt projekt beviljas bidrag kommer vi att kalla till ytterligare informationsmöten.

Samtidigt som våra ansökningshandlingar lämnades in skickades även ansökning in för Munkaboda.

Jag har haft lite samarbete med Bengt-Erik Persson som driver deras projekt. Skulle båda få beviljat bidrag ska vi se om vi kan hjälpas åt framöver.

Om vi får beviljat bidrag så vi kan köra vidare kommer det att behövas personer som är villiga att hjälpa till på olika sätt. Både i en projektgrupp och när vi kommer till grävarbete. Intresserade är välkomna att kontakta mig.

Christofer


 

Den 18:e september hölls ett informationsmöte om fiberutbyggnad i Ullersäter.

För den som inte kunde närvara finns information här.

Vi önskar att ni snarast hör av er till Christofer och berättar om ni är intresserade att hoppa på tåget eller ej.

christofer@ullergarden.se

Artikel i NA om ny projektmodell